Sprijin pentru sportivul Claudiu Miu

Ajutor urgent pentru sportivul Claudiu Miu!

 
Claudiu Miu a fost pana nu demult unul dintre cei mai buni cataratori din Romania, multiplu Campion National si Balcanic la escalada-bloc sau "bouldering".
In clipa de fata, insa, el nu se mai poate catara si a inceput o lupta grea cu o boala devastatoare care ii macina corpul fara mila, punandu-i viata in pericol.
Claudiu a fost diagnosticat cu un reumatism foarte sever plus o infectie cu bacteria producatoare a bolii Lyme si are nevoie de ajutorul nostru pentru a strange 20.000 dolari necesari tratamentului ce l-ar putea salva..  » Detalii
Trasee montane

5. Bran (825 m) - Poiana Clincea (1640 m) - Saua Tiganesti (2195 m) - Cabana Omu (2505 m)
Marcaj: banda rosie
Durata: 5 1/2 - 6 1/2 ore
     Traseul urmeaza drumul modernizat pe Valea Poarta, 5 km. De la Podu Oprisului poteca urca tot timpul pana in Varful Scara; urcusul este mai accentuat prin padure. Din Poiana Clincii panta devine mai domoala. Poteca trece succesiv de punctul "La Stanci" si Turnul Clincii, traverseaza valcelul Vaii Urlatoarea Clincii, urca pe versantul vestic al Muntelui Tiganesti ajungand in Culmea Tiganesti (4 - 4 1/2 ore). Ocoleste Turnul Tiganesti si dupa ce trece prin hornul "La Scara", atinge Varful Scara (2422 m). Dupa un coboras spre Hornul Mare al Malaiestilor, traseul urca la Cabana Omu.
Observatii: tronsonul Poiana Clincea - Cabana Omu interzis pe timp de iarna; pe vvreme nefavorabila traseu dificil din cauza diferentei de altitudine.


6. Busteni (885 m) - Cabana Gura Diham (987 m) - Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m) - "La Prepeleac" (1750 m) - Cabana Omu (2505 m)
Marcaj: banda rosie
Durata: 6 1/2 - 8 ore
     Din Busteni traseul urmeaza soseaua (4,2 km) pana la Cabana Gura Diham. Urca continuu trecand pe la Cabana Poiana Izvoarelor ( 2 - 2 1/2 ore), Poiana Pichetul Rosu si punctul "La Prepeleac". De aici urcusul devine mai dificil trecand mai intai prin padure si apoi printr-o zona de stancarii (Atentie! pot lipsi lanturile pe anumite portiuni) ajungand la "Cununa Bucsoiului". Traseul merge pe creasta si atinge Varful Bucsoiu (2492 m). Coboara in Curmatura Bucsoiului si dupa un urcus scurt coboara in Curmatura Morarului. Pe ultima portiune urca cca. 10 min si ajunge la Cabana Omu.
Observatii: traseul Pichetul Rosu - Cabana Omu interzis pe timp de iarna; principalele dificultati: orientare dificila pe vreme nefavorabila, lipsa apei, diferenta mare de nivel.
Pagina:  1  2  3      Precedenta <     > Urmatoarea
Sursa: Octavian Arsene - "Muntii Bucegi - Harta turistica", Editura Bel Alpin Tour, 2004

*Informatiile oferite sunt doar orientative. Timpii pot varia in functie de mai multi factori. Pentru planificarea unei ture va sugeram sa consultati si un ghid in care traseele sunt prezentate mult mai detaliat.
Efectul 9.81

Tablouri canvas de vanzare
CV-uri creative, profesionale | TOP CV
Fotografii, fotografi, pasionati de fotografie
Cazare la munte. Pensiuni la munte