Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor pentru Claudiu Miu

Ajutor urgent pentru sportivul Claudiu Miu!

 
Claudiu Miu are 28 de ani si este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni cataratori de la noi, multiplu Campion National si Balcanic la escalada-bloc, sau "bouldering", asa cum mai este denumit acest sport.

In clipa de fata, insa, el nu se mai poate catara si a inceput o lupta grea cu o boala devastatoare care ii macina corpul fara mila, punandu-i viata in pericol.
Claudiu a fost diagnosticat cu o forma severa de artrita reumatoida, plus o infectie cu Borrelia, bacteria producatoare a bolii Lyme si are nevoie urgent de ajutorul nostru pentru a strange 20.000 dolari necesari tratamentului in strainatate ce-l va salva.

Personal, pe Claudiu l-am cunoscut acum vreo 2 ani intr-o scurta perioada cand am fost la sala de escalada Club Ecran, unde lucra ca antrenor pe vremea aceea, iar vestea rea despre care sunt nevoit sa scriu aici m-a bulversat in ultimele cateva zile.

Tot ce pot sa spun insa, e ca tipul asta e ZEN, si pe langa faptul ca e un excelent sportiv care face niste chestii misto sfidand legile fizicii, de exemplu tractiuni in degete, intr-o mana, sarituri in surplomba, contorsionism si mai stiu io ce, dar mai este si foarte-foarte de treaba, amabil si linistit, n-ai sa-l vezi vreodata incruntat.Ca si sportiv, Claudiu se catara de la 12 ani si pana in prezent a urcat trasee renumite, extrem de dificile: clasicul "Freaks of the Industry" - gradul 8B din Parcul National Muntii Stancosi Colorado (maximul este 8C+), diverse linii in Indian Creek din Utah, Matterhornul si Ticino din Elvetia, Glenmore Lodge din Scotia, stanci din Bulgaria sau de la noi si multe altele.

Intre anii 2009 si 2010 Claudiu a participat la etape din Cupa Mondiala de Bouldering, reusind la Munchen o clasare in top 30 si realizand practic cea mai importanta performanta a unui catarator roman la o astfel de competitie.

De nota 10!Apoi.. aflat in varful carierei, viata sa a luat o turnura dramatica.

A inceput sa aiba probleme la articulatiile mainilor, diagnosticul initial fiind poliartrita reumatoida intr-o forma avansata. In ciuda acestui fapt nu si-a abandonat pasiunea, dar din cauza durerilor tot mai severe a fost nevoit sa mearga in continuare la doctori, pentru ca intr-un final, dupa investigatii amanuntite, sa primeasca inca o veste grea: in urma unei muscaturi de capusa, suferise o infectie cu bacteria Borrelia, producatoare a bolii Lyme, cel mai probabil responsabila pentru reumatismul sau neobisnuit! (informatii despre boala aici)

De atunci si pana acum Claudiu a facut numeroase teste si tratamente, de fapt chiar pe toate, dar se pare ca fara niciun rezultat pozitiv. Ba mai mult, reumatismul a continuat sa se agraveze intr-un ritm de aproape 10 ori mai rapid decat la majoritatea pacientilor, uimindu-i chiar si pe medici prin evolutia sa. S-a estimat ca deteriorarea articulatiilor lui a ajuns la un nivel la care, in mod normal, s-ar ajunge dupa 20 de ani de boala.

In prezent Claudiu nu se mai poate catara, si din cauza durerii fizice si mai ales psihice, activitatile sale gospodaresti cele mai banale au devenit grele incercari in fata carora majoritatea dintre noi am sucomba resemnati :(Inca de la inceput familia lui s-a implicat total (unul din fratii sai a construit o camera hiperbarica in care Claudiu sa poata respira oxigenul necesar inmultirii globulelor rosii), s-au purtat discutii si negocieri, si de curand a fost admis la 2 clinici de top din Germania, Bavaria: Borreliose Centrum Augsburg si Inus Medical Center AG.

Astfel, la jumatatea lunii august Claudiu a plecat in strainatate pentru a incepe prima etapa a tratamentului istovitor, continuand apoi cu alte investigatii menite sa stabileasca cea mai buna solutie care sa reduca inflamatia reumatoida, si in acelasi timp sa anihileze efectul bacteriei asupra articulatiilor, cu cat mai putine efecte secundare.Sprijinul

 
Ca idee, tarifele la analize ajung de obicei la 1300 dolari iar o sesiune de transfuzii/afereza trombocitara costa aproape 2400 dolari, anticipandu-se ca pana la finalul tratamentului (minim 5 sesiuni) vor fi necesari 20.000 dolari, o suma prea mare pentru a putea fi sustinuta in intregime din veniturile proprii.

Tocmai din acest motiv Claudiu are nevoie de sprijinul nostru cat mai rapid cu putinta.

Astfel, pentru cei care vor sa ajute financiar, exista mai multe modalitati.

1. Prin transfer bancar, familia a deschis 2 conturi in care se pot depune bani:

Depozit in lei la BRD
CLAUDIU MIU
Str. Eftimie Croitoru nr. 2A, Bloc 309, Sc. 2, Ap. 15, Sector 6, Bucuresti, Romania
COD IBAN: RO47BRDE445SV33389524450
COD SWIFT: BRDEROBU
AGENTIA AVIATIEI

Depozit deschis la o banca din UK
LLOYDS TSB BANK
CLAUDIU MIU
SORT CODE: 30-99-31
ACCOUNT NO: 25102160

2. Cei care prefera pot face donatii, chiar si mai usor prin site-ul international Give Forward

Mai multe informatii pe www.helpclauclimbagain.com pagina donata cu dragoste de fratii sai Teo si Ricci.

Inchei prin a va ruga sa nu treceti cu vederea cauza despre care am scris aici, si chiar daca nu aveti posibilitatea sprijinului financiar, un gand bun, un share pe retelele de socializare sau o incurajare sunt la fel de importante pentru Claudiu in acest moment!

Galerie foto

 
Claudiu Miu
Claudiu Miu
Claudiu Miu
Claudiu Miu
Claudiu Miu
Claudiu Miu
Claudiu Miu
Claudiu MiuUpdate-uri

 
Voi posta aici pe masura ce primesc noutati pozitive despre starea lui Claudiu, iar articolul va ramane pe site pana la insanatosirea lui completa.